Bezelyeli Pilav

0
775

Bezelyeli Pilav tarifi için Malzemeler :

• 2 bardak pirinç

• 3 kaşık tereyağı

• 3 bardak et suyu

• 1 bardak iç bezelye

• Tuz

Bezelyeli Pilav yemeğinin hazırlanışı:

1. Pirinci ayıklayıp yıkayın. Tuzlu sıcak suda 30 dk bekletin. Suyunu süzüp kaynayan et suyuna katın. Yeterince tuz koyun. Önce harlı, sonra kısık ateşte suyunu çektirin. İçine 2 yemek kaşığı tereyağı koyup peçete altında 30 dk demlendirin.

2. Bezelyeyi tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzüp 1 kaşık yağla karıştırın ve sonra da pilava katıp altüst yaparak servis tabağına boşaltın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikBaharatlı pilav
Sonraki İçerikBrüksel Lahanalı Pilav