Bezelyeli Piliç Böreği

0
529

Bezelyeli Piliç Böreği tarifi için Malzemeler :

• 6 adet fleto, doğranmış

• 250 gr konserve bezelye

• 50 gr tereyağı

• 2 yemek kaşığı un

• 1 bardak tavuk suyu

• 150 gr kaşar peyniri, küp şeklinde doğranmış

• 2 adet yufka

• 1 yemek kaşığı hardal

• 60 gr tereyağı, erimiş

• Susam

Bezelyeli Piliç Böreği yemeğinin hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 210 derecede ısıtınız. Kalın tabanlı bir tavada yağı eritip fletoları kızartınız. Ayrı bir tavada tereyağını eritip unu pembeleşene kadar çevirdikten sonra, tavuk suyu ve hardalı ilave ediniz. Kızarmış piliç eti, peynir, bezelyeyi de ekledikten sonra iyice karıştırdıktan sonra, ateşin üzerinden alıp soğumaya bırakınız.

Yufkaları şerit halinde 8 eşit parçaya böldükten sonra, bir ucuna harcı koyup sigara böreği şeklinde sarınız. Erimiş tereyağını böreklerin üzerine fırça ile sürüp, daha sonra susamları serptikten sonra, fırında 20 dakika pişiriniz.

PAYLAŞ
Önceki İçerikBEZELYELİ ETLİ BÖREK
Sonraki İçerikBohça Böreği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here