Biber Kebabı

0
584

Biber Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 500 gr kıyma

  • 4 dilim ekmek içi

  • 1 kg sivri biber

  • 250 gr mantar

  • 1 adet soğan

  • 3 – 4 Adet patates

  • 2 Adet domates

  • 1 kase Yoğurt

  • 1 demet maydanoz

  • kızartmak için sıvı yağ

  • karabiber, kekik, nane, tuz

  • Biber Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Patatesi ayıklayıp rendeleyin. Kıymayı, ekmek içini, rendelenmiş soğanı, maydanozu, naneyi, kekiği, karabiberi ve tuzu beraber yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfteler hazırlayın. Sıvı yağı kızdırıp, rendelenmiş ince patatesleri ve sonra da biberleri kızartın. Mantar ve domatesleri 1–2 dakika yağda sote edin. Daha sonra köfteleri kızartın. Servis tabağına ince rendelenmiş patatesleri koyun, üzerine yoğurt dökün. Kızarmış domatesler, mantarlar ve biberleri dizin. En üstüne kızaran köfteleri koyun ve yoğurt eşliğinde servise sunun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBeykoz Kebabı
    Sonraki İçerikBonfile Kebabı

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here