Bolu Usulü Cevizli Mantı

0
700

Bolu Usulü Cevizli Mantı tarifi için Malzemeler :

• 2,5 su bardağı un

• 1 adet yumurta

• Yeteri kadar tuz

• Yeteri kadar un

• 300 gr kıyma

• 1 adet rendelenmiş soğan

• Yeteri kadar tuz ve karabiber

• Yeteri kadar dövülmüş ceviz

• Yeteri kadar tulum peyniri ve keş peynir

• Yeteri kadar pul biber

• 2 çorba kaşığı tereyağı

Bolu Usulü Cevizli Mantı yemeğinin hazırlanışı:

Unu, yumurtayı ve tuzu karıştırıp azar azar su ilave ederek bir hamur yapın. Hamuru küçük karelere bölün. Kıyma harcını hazırlayıp içlerine doldurun.

Uç kısımlarını birbirlerine yapıştırın. Yüksük şekline getirin. Kaynar suya tuz atın. 15 dakika pişirip süzün.

Tabağa servis yapın. Pul biber ve yağ kızdırıp üzerine gezdirin. Keş veya tulum peynirini rendeleyin. Kızartıp üzerine dövülmüş zeytinle birlikte dökün.

PAYLAŞ
Önceki İçerikBohça Böreği
Sonraki İçerikbonibonlu kurabiyeler