Bonfile Kebabı

0
569

Bonfile Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 1/2 Kg Bonfile

  • 10-11 Çarliston Biber

  • 3 Adet Domates

  • 2 Adet Soğan

  • 100 gr Tereyağı

  • Tuz, Karabiber

  • 8 İri Mantar(Arzuya Göre)

  • 8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)

  • 8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)

  • 1/2 Limonun Suyu

  • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı

  • Birkaç Taze Biberiye
  • Bonfile Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim. Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım. Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.
    Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim. Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dk sote edelim. Buna domatesleri ekleyelim. 2-3 dk. daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım. Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturalım. Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim.
    Sosislere çatalla bir kaç delik açalım. Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım. Bonfilelerle birlikte sıra, sıra mantar, sosis ve domatesleri de dizelim.
    Şişleri tepsiye yerleştirelim. Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım. Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim. Sosu fırça yardımıyla veya elimizle şişlere sürelim. Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyelim. Etler kızarana dek pişirdikten sonra firından alalım.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBiber Kebabı
    Sonraki İçerikCiğerli Kağıt Kebabı