Boranı

0
630

Boranı tarifi için Malzemeler :

• 500 gr. pancar (zılk-pazı),

• 1 baş orta boy kuru soğan,

• 200 gr. yağsız kıyma,

• 100 gr. lolaz,

• 1 yemek kaşığı domates salçası,

• 1 yemek kaşığı margarin,

• Yeterince su.

Boranı yemeğinin hazırlanışı:

Önce pancar iyice yıkanıp bütün olarak bir tencerede 2-3 dakika haşlanır. Haşlanan pancarlar bir süzekte iyice süzülür. Suyu süzülen pancarlar istenilen büyüklükte doğranır. Diğer tarafta et yağla biraz kavrulur. Kavrulmuş etin içine diş diş doğranmış soğanlar konup biraz daha kavurulur ve içine salçası konup karıştırılır. Bir gün önceden ıslatılmış loğlazlar süzerek kavrulan karışımın içine atılır. Üzerine 3 su bardağı su ilave ederek loğlazlar pişene kadar kaynatılır. Loğlazlar piştikten sonra doğranmış pancar yemeğin içine konur 1-2 taşım kaynatılır ve yemek ocaktan indirilir. Yemek servise hazırdır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikBiber Dolması
Sonraki İçerikBorani (6 Kişilik)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here