Boşnak Böreği

0
580

Boşnak Böreği tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg un

  • 1 fincan sıvı yağ

  • 1 yumurta sarısı

  • Yeterince su

  • 200 gr beyaz peynir

  • 1 demet maydanoz

  • 1 su bardağı

  • sıvı yağ

  • Tuz
  • Boşnak Böreği yemeğinin hazırlanışı:

    Unun ortasın aşıp tuzu, ılık suyu ve bir fincan sıvı yağı ilave ederek bir hamur elde edelim. Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden herbirini tabak büyüklüğünde açın. Bezelerin üzerine sıvı yağ sürün. Yufkayı ince açın. Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpin. Hazırladığınız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpin. Daha sonra yufkayi rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirsin. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikbonibonlu kurabiyeler
    Sonraki İçerikBörek Poğaça