Bostan Kebabı

0
833

Bostan Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 4 adet bostan patlıcanı
  • 2 soğan
  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 3 domates
  • 2 sivri biber
  • 100 gram kaşar rendesi
  • Maydonoz
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz,
  • kimyon,
  • karabiber
  • Bostan Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Tavada etler yumuşayana dek sotelenir, soğan ilave edilir yumuşayana dek. Salça, domates, karabiber, kimyon 1.5 su bardağı su ile pişirilir. Patlıcanların kabukları soyulmadan, içleri oyulur. Tuz serpilir, kızgın yağda kızartılır. Önceden hazırlanan kuşbaşılı harç içlerine doldurulur. Patlıcanlar fırın kabına sıralanır. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir. Salçalı su ilave edilir. En üste rende kaşar serpilir ve 180 derecede kaşar eriyene dek pişirilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBiber Kebabı
    Sonraki İçerikCiğerli Kağıt Kebabı