Breton Çorbası

0
327

Breton Çorbası tarifi için Malzemeler :

  • 2 adet Soğan
  • 250 gr Kuru Fasulye
  • 3 çorba kaşığı Sıvıyağ
  • 1 çorba Kaşığı Tuz
  • 10 bardak Et suyu
  • 2 kahve fincanı Un
  • Breton Çorbası yemeğinin hazırlanışı:

    Kuru fasulyeyi temizleyip akşamdan bol suda ıslayın. Sabah yıkayıp süzdürün. Soğanları soyup piyaz doğrayın. Sonra tencereye bir kaşık yağ koyup kızdırın, soğanları ekleyin, iki dakika kavurduktan sonra fasulyeyi ilave edip bir dakika daha karıştırın ve et suyu ile tuzu ilave edin. Orta ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirin ve ateşten alın. Süzgeçten yada püre makinesinden geçirin. Başka bir tencerede, yağ ve unu orta ateşte karıştırarak 4 dakika (sararıncaya kadar) kavurun ve fasulyeli suyu ilave edin. 3-4 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Zar gibi doğranmış kızarmış ekmekle servis edilir.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here