Brüksel Lahanalı Pilav

0
861

Brüksel Lahanalı Pilav tarifi için Malzemeler :

• 2 bardak pirinç

• 2 bardak et suyu

• 250 gr brüksel lahanası

• 3 yemek kaşığı tereyağı

• Tuz

• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Brüksel Lahanalı Pilav yemeğinin hazırlanışı:

1. Pirinci yıkayıp ayıklayın, sıcak tuzlu suda 30 dk bekletin.

2. Pilav tenceresine 2 bardak et suyu, 2 yemek kaşığı yağ ve biraz tuz koyup kaynatın. Suyu süzülmüş pirinci katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.

3. Lahanaların dış kabuklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suyun içine atarak yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzün ve eritilmiş 1 kaşık yağın içinde sote yapın.

4. Resimde görüldüğü gibi, pilavı ortası açık bir kalıbın içine bastırarak yerleştirin ve yuvarlak bir tabağa ters çevirin. Ortasına lahanaları koyun ve kırmızı biberle süsleyin.

PAYLAŞ
Önceki İçerikBiberli Pilav
Sonraki İçerikBuhara Pilavı