Buharda Türlü (4 Kişilik)

0
660

Buharda Türlü (4 Kişilik) tarifi için Malzemeler :

  • 2 adet kabak
  • 15 adet taze fasulye
  • 10 adet mantar
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 4 adet sivri biber
  • 3 dişsarmısak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Buharda Türlü (4 Kişilik) yemeğinin hazırlanışı:

    Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup, bütün bırakın.
    Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu buhar sepetlerine koyun. Sepetleri üst üste koyup, kapağını kapattıktan sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin.
    Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. (Buharda pişirmede, sebzelerin fazla yumuşamadan hafif kıtır kalarak pişirilmesine dikkat edin)
    Pişen sebzeleri,büyük bir kaseye alın üzerine zeytinyağı gezdirin ve sebzeleri ezmeden hafifçe karıştırın. Buharda türlüyü sıcak olarak servis yapın. Çiğ yağ tadını sevmiyorsanız, sebzeleri bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında 1 dakika sote edebilirsiniz.
    AFIYET OLSUN…

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikbörülce piyazı
    Sonraki İçerikBulgurlu Kabak Dolması