Buharda Türlü

0
584

Buharda Türlü tarifi için Malzemeler :

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 15 adet taze fasulye
  • 10 adet mantar
  • 2 adet domates
  • 2 adet patates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet soğan
  • 3 dişsarmısak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
  • Buharda Türlü yemeğinin hazırlanışı:

    Kabak, patates, fasulye, sivri biber, domates, soğan ve havuçları iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyup, bütün bırakın.
    Hazırladığınız sebzeleri tuz ve karabiberle karıştırdıktan sonra bambu buhar sepetlerine koyun. Sepetleri üst üste koyup, kapağını kapattıktan sonra yarısına kadar su dolu tencerenin üzerine yerleştirin.
    Orta ateşte fasulye yumuşayana kadar pişirin. (Buharda pişirmede, sebzelerin fazla yumuşamadan hafif kıtır kalarak pişirilmesine dikkat edin)
    Pişen sebzeleri,büyük bir kaseye alın üzerine zeytinyağı gezdirin ve sebzeleri ezmeden hafifçe karıştırın. Buharda türlüyü sıcak olarak servis yapın. Çiğ yağ tadını sevmiyorsanız, sebzeleri bir tavada kızdırdığınız zeytinyağında 1 dakika sote edebilirsiniz.
    AFIYET OLSUN…

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikbörülce piyazı
    Sonraki İçerikBulgurlu Kabak Dolması

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here