But Dolması

0
779

But Dolması tarifi için Malzemeler :

• 12 Adet But Sarma

• 4 Diş sarımsak 200 gr ceviz içi

• Yarım demet maydanoz

• 2 Çay kaşığı zeytinyağı Tuz

But Dolması yemeğinin hazırlanışı:

Ceviz içlerini robotta çekin. Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Sarımsakları bir kapta ezin. Bunların hepsini bir karıştırma kabına koyun. İçlerine 2 çay kaşığı yağ ve tuz ilave edin ve karıştırın. Hazırladığımız harcı eşit miktarlarda but sarmaların içine koyun ve rulo şeklinde sararak açılmaması için kürdanla tutturun. Teflon bir tava içerine 2 yemek kaşığı zeytin yağını koyup kızdırın ve but dolmalarını kızgın yağda kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.