Çardak kebabı

0
560

Çardak kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 1/2 kg kuzubaşı kuzu eti
  • 2 baş soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 3 sivribiber
  • 2/3 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz,karabiber
  • kekik
  • 1 dilim taze kaşar
  • Ketçap ya da salça
  • Çardak kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Öncelıkle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin.
    Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır.
    Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kaptın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin.
    Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikCiğerli Kağıt Kebabı
    Sonraki İçerikÇökertme

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here