Çatlak Poğaça

0
794

Çatlak Poğaça tarifi için Malzemeler :

• 250 gr. erimiş Margarin

• 1 çay bardağı Sıvı Yağ

• 1 çay bardağı Yoğurt

• 1 çorba kaşığı Sirke

• 1 adet Yumurta

• 1 adet Kabartma Tozu

İçi için;

• Yağsız Peynir Maydanoz

Üzeri için;

• Yumurta Sarısı

Çatlak Poğaça yemeğinin hazırlanışı:

Genişçe bir kap içinde yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi,unu, kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince avcunuzun içinde yayarak açın.

Rendelenmiş peyniri ve kıyılmış maydanozları karıştırıp iç malzemesi hazırlayın. Bu içi Hamurun ortasına koyup top şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlı kağıdın üzerine dizin. Yumurta sarısını hafifçe sulandırıp üzerlerine sürün.

Bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çizin. Fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

PAYLAŞ
Önceki İçerikÇatlak Kurabiye
Sonraki İçerikçerkez mantısı