Çemen

0
843

Çemen tarifi için Malzemeler :

  • 2 diş sarımsak

  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

  • 2 çorba kaşığı limon suyu

  • 1 çay kaşığı çemen tozu

  • 2 çorba kaşığı biber salçası

  • Yarım çorba kaşığı domates salçası

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 4 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz

  • 1 dal maydanoz

  • Tuz
  • Çemen yemeğinin hazırlanışı:

    Sarımsakları soyup ezin. Zeytinyağı, çemen tozu, sarımsak, limon suyu, biber, domates salçası, kimyon ve tuzu robottan geçirin.
    İri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. Servis tabağına yerleştirin. Maydanoz yaprakları ve limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikCevizli Turp Salatası
    Sonraki İçerikÇarşı Salatası