çerkez mantısı

0
366

çerkez mantısı tarifi için Malzemeler :

  • 3 su bardağı un
  • 1su bardağı su
  • 1 kaşık sıvı yağ
  • tuz
  • çerkez mantısı yemeğinin hazırlanışı:

    iç malzemesi:
    2 adet haşlanmış patates
    maydanoz
    kişniş
    tuz
    yeşil soğan
    karabiber

    Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesin ve karışımdan içine koyun ve ikiye kapatın isterseniz diğer mantılar gibi suda haşlayın isterseniz yağda kızartın ve üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün salçalı sosuda ekleyin maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikÇatlak Poğaça
    Sonraki İçerikÇıtır Börek

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here