Cevizli Keşli Erişte

0
528

Cevizli Keşli Erişte tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg. erişte makarna
  • 200 gr. keş
  • 250 gr . tereyağı
  • 100 gr. ceviz
  • 300 gr. süzme yoğurt
  • Cevizli Keşli Erişte yemeğinin hazırlanışı:

    3 lt. kaynamış suya yöresel erişte makarna pişmesi için ilave edilir ve 3 dk. haşlanması için bekletilir. Haşlama işlemi bitmiş erişte makarna süzülür. Tavaya tereyağı konulur ve eritilir. İçine keş ilave edilip, keş pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra içine haşlanmış erişte makarna ilave edilir ve tavada sote edilir. Hazır hale gelen erişte makarna porsiyon olarak tabağa alınır. Üzerine ceviz dökülür. Yanına süzme yoğurt da konulup, servis edilir.

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here