Cevizli Stroysel

0
885

Cevizli Stroysel tarifi için Malzemeler :

R MALZEMELERİ:

• 20 g Pakmaya aktif kuru hamur mayası (veya 42 gr. Pakmaya yaş hamur mayası)

• 4,5 su bardağı un (500 gr.)

• 1 su bardağı süt (200 gr.)

• 3 çorba kaşığı toz şeker (60 gr.)

• 1 adet yumurta

• 1,5 çay kaşığı tuz (4 g)

• Yarım paket margarin (125gr.)

• Yarım limon kabuğu ve suyu

• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr.)

İÇ MALZEMELERİ:

• 1 su bardağı süt (200 gr.)

• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.)

• Yarım kahve fincanı bal (50 gr.)

• Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (60 g)

• 2 adet yumurta

• 1 çay kaşığı tarçın (3 gr.)

• Gülsuyu

STROYSEL MALZEMELERİ:

• 100 g margarin

• 1 kahve fincanı toz şeker (50 gr.)

• 1,5 su bardağı un (140 gr.)

• yarım limon

• 1 çay kaşığı vanilya (3 gr.)

Cevizli Stroysel yemeğinin hazırlanışı:

Mayayı ılık sütte eritip diğer malzemelerini karıştıştırıp hamuru hazırlayalım ve 20 – 25 dakika sıcak bir yerde beklettikten sonra 70 x 36 cm ebadında bir dikdörtgen şeklinde açıp, üzerine hazırlanışı aşağıda verilen cevizli içi yayın.

Sonra boylamasına bir ucundan itibaren 12 cm katlayın, diğer uçtan katladığınız 12 cm`lik parçayı da onun üzerine koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün ve iri delikli süzgeçten geçirilen stroyseli üzerine dökün. 25-30 daika dinlendirdikten sonra 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

CEVİZLİ İÇİN YAPIMI

Süt, şeker ve bal kaynatılıp sırasıyla dövülmüş ceviz, yumurta, tarçın ve gülsuyu ilave edilir ve iyice karıştırılır.

Stroysel`in yapımı:

Şeker ve yağ karıştırılır, limonla vanilya ilave edilir ve elenen un da buna katılır. Avuç içinde ufalayarak stroyseller oluşturulur

PAYLAŞ
Önceki İçerikCevizli Sarma
Sonraki İçerikCevizli Ve Ballı Kurabiye