Cevizli Tarator Sos

0
834

Cevizli Tarator Sos tarifi için Malzemeler :

• 100 gram ceviz içi

• 2 dilim ekmek içi

• 4 diş sarımsak

• 1/2 su bardağı sirke

• 3/4 su bardağı zeytinyağı

• Yeterince tuz

Cevizli Tarator Sos yemeğinin hazırlanışı:

Havanda dövdüğümüz cevizleri, kabuklarını çıkarıp, suda ıslattığımız ve suyunu iyice sıktığımız ekmekler ile karıştıralım ve tekrar havanda dövelim.

Dövmeye devam ederken, 5-6 damla sirkeyi ve zeytinyağının tamamını akıtalım.

Yeterince tuzu ve dövdüğümüz sarımsak ile karıştırdığımız kalan sirkeyi koyarak, iyice karıştıralım.

PAYLAŞ
Önceki İçerikBiberli Sos
Sonraki İçerikGönen Sosu