Çiçek Böreği

0
521

Çiçek Böreği tarifi için Malzemeler :

• 3 adet yufka,

• 150 gr. beyaz peynir,

• 1/2 demet maydanoz,

• 1 adet yumurta,

• 1.5 su bardağı sıvı yağ.

Çiçek Böreği yemeğinin hazırlanışı:

Beyaz peyniri ezin. İçine kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Yumurtayı kırıp, peynire katın. Börek harcını hazırlayın.

Yufkaları tek kat serin. Bir su bardağı ağzı veya tırtıklı bisküvi kalıbı ile parçalar kesin. Üç yufkaya da bu işlemi uygulayın.

Kestiğiniz yufkaların her katına 1/2 çay kaşığı harç koyup beş hamur parçasını tamamlayın. En üstteki yufkaya, harç koymadan parmağınızla ortasına bastırın. Yufkalar bitinceye kadar bu işlemi sürdürün. Bir tavada sıvı yağı kızdırın.

Hazırladığınız börekleri çevirerek, pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikÇıtır Börek
Sonraki İçerikçift peynirli sandaviç RY

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here