Çiğer Dolması

0
401

Çiğer Dolması tarifi için Malzemeler :

• 1 takım kuzu ciğeri

• 1 kahve fincanı pirinç

• 5 baş yeşil soğan

• 2 yumurta

• 250 gr yoğurt

• 1 ince kuzu gömleği

• tuz, karabiber

Çiğer Dolması yemeğinin hazırlanışı:

Kuzu ciğeri takımı kaynatılır. Kaynadıktan sonra küçük küpler şeklinde kesilir ve az sıvı yağ konulan bir tavada azcık kavrulur. Buna yıkanmış süzdürülmüş pirinç katılır ve birlikte hafif pişirilir. Bundan sonra ince kıyılmış yeşil soğan, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırılır. Bu işlem bittikten sonra , ılık suya sokulup çıkarılarak ıslatılmış kuzu gömleği dolmanın pişeceği tencereye (cam kap da olabilir) serilir. İçine hazırlanmış harç konup güzelce örtülür. (Bu işlem, kuzu gömleğini küçük kare parçalara kesip, harcı koyarak küçük sarmalar şeklinde yapılabilir). Az su katılarak, orta ısıdaki fırına verilir. Dolma kızarınca, yoğurtla yumurtalar çırpılır, dolmanın üzerine konduktan sonra tekrar fırına verilir. Yoğurtlu yumurta piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikÇiftlik Kebabı
Sonraki İçerikÇoban Kavurma

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here