Çığırtma

0
602

Çığırtma tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg ince uzun patlıcan
  • 100 gr yeşil biber
  • 1/2 kg domates
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Çığırtma yemeğinin hazırlanışı:

Patlıcanlar şerit şerit kesilir. Enine boyuna bıçakla çizikler yapılır. Acısı çıkması için 20 dk. tuzlu suda bekletilip sıkılır. Kızdırılmış 1 bardak yağda azcık öldürerek kızartılır. Arkasından yağdan alınıp, başka yayvan bir tavada bekletilir. Biberler de kızartılıp, üstüne konur. Küp küp doğranmış domates, patlıcan ve biberlerin üstüne konur. En üste sarımsak eklenir. Kızartma yağından üzerlerine azıcık dökülüp, kapağı kapatılmış bir şekilde domatesler pişinceye kadar pişirilir.

PAYLAŞ
Önceki İçerikCiğrli Omlet
Sonraki İçerikÇiftlik Omlet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here