Çikolatalı Bisküvi

0
792

Çikolatalı Bisküvi tarifi için Malzemeler :

  • 1.5 Su Bardağı Un

  • 175 gr. Margarin

  • 1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri

  • 2 Yumurta Sarısı

  • 1 Çay Kaşığı Vanilya

  • 2 Çorba Kaşığı Kakao
  • Çikolatalı Bisküvi yemeğinin hazırlanışı:

    Bir kaba yumuşamış margarin ile pudra şekerini koyarak, margarin beyaz bir pomat haline gelene kadar telle aşağı yukarı 10 dakika kadar çırpın. Bu karışımın içerisine 2 yumurta sarısı, vanilya, kakao ve unu katarak iyice karıştırın. Elde etiğiniz hamurun hafif yumuşakça olmasına özen gösterin. Hamuru bir parmak kalınlığında açarak dilediğiniz şekli verin ve 170 derece fırında 10- 15 dakika pişirin.
    Hamurların üzerlerinin sararmamasına dikkat edin. Pişen bisküvileri fırın­dan alıp soğuduktan sonra servis yapın. Dilerseniz bisküvinizi sade yapıp ortalarını açarak marmelat sürebilir ya da çikolata sosuna bulayabilirsiniz.