Cimcik

0
627

Cimcik tarifi için Malzemeler :

  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • tuz
  • yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • tereyağ
  • kırmızı biber
  • Cimcik yemeğinin hazırlanışı:

    Yumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur yoğrulur. Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır. Hamur 2×2 cm karelere bölünür. Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir. Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır. Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır. Kırmızı biber tereyağında yakılır. Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikCevizli Stroysel
    Sonraki İçerikÇam Kurabiyesi

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here