Çiroz Salatası

0
900

Çiroz Salatası tarifi için Malzemeler :

  • 6 adet uskumru balığı çirozu
  • 1 bardak sirke
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 küçük demet dereotu
  • Çiroz Salatası yemeğinin hazırlanışı:

    Çirozu nemli bir beze sararak yarım saat bekletin. Kömür ateşinde veya soba üstünde çevirerek yakmadan pişirin. Başını koparıp sırtını bir tokmakla vurarak ezin. Kılçıklarını, derisini çıkartıp temizleyin. Balıkları küçük parçalara ayırıp sirke içinde 10-15 dk. bekletin. Sirkenin fazlasını döküp üzerine zeytinyağı gezdirin. Kıyılmış dereotu serpin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikÇİN USULÜ NEM
    Sonraki İçerikDil Salatası