Çömlekte Et Yemeği

0
955

Çömlekte Et Yemeği tarifi için Malzemeler :

• 1,5 kg. kemikli dana eti

• 1 büyük baş soğan veya arpacık soğan

• 1 baş sarımsak

• 2 çorba kaşığı sirke

• Tuz, karabiber, kimyon

Çömlekte Et Yemeği yemeğinin hazırlanışı:

Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirilir. Üzerine dilimlenmiş soğan ve kabuklu sarımsak dişlere ayrılıp etlerin arasına sokuşturulur. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edilir.

Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatılır. 1/2 su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvanır.

Bu şekilde hazırlanmış çömlek fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirilir.

Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizlenir ve çömlek sofraya götürülerek servis yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikÇoban Payı
Sonraki İçerikDana Kroket