Dana Sote

0
860

Dana Sote tarifi için Malzemeler :

• 75 gr. margarin

• 750 gr. ince doğranmış dana eti

• Tuz

• Karabiber

• 250 gr. (2 orta boy) soğan

• 250 ml. (1 su bardağı) et suyu

• 1/2 demet maydanoz

Dana Sote yemeğinin hazırlanışı:

Ön hazırlık olarak soğanı piyaz`da olduğu gibi doğrayın. Maydanoz`u ince olarak kıyın. Et suyunu bir kapta bir taşım kaynatıp, bir kenara alın.

Margarini harlı ateşte bir tavada eritin. Yağ kızınca etleri tavaya ilave edin. Tuzunu ve biberini serpip, sık sık karıştırarak, etleri sote edin. Etler hafif renk almaya başlayınca soğanı katın ve yine sık sık karıştırarak, soğanlar pembeleşinceye kadar, yaklaşık 3 -4 dakika pişirin. Sıcak olarak et suyunu ilave edin. Bir taşım kaynatın. Kabı ateşten alın.

Et soteyi önceden ısıtılmış bir servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak sevis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikDana Rosto
Sonraki İçerikDana Schnitzel