Deniz Ürünü Krepleri

0
866

Deniz Ürünü Krepleri tarifi için Malzemeler :

• 150 g ayıklanmış karides

• 150 g tarak

• 150 g beyaz balık filetosu

• 1 yumurta 1/2 limonun suyu

• 50 g kıyılmış maydanoz

• 125 g püre haline getirilmiş patates

• Tuz ve karabiber

• 1,5 litre sıvı yağ.
Zencefilli Sos:

• 125 g yoğurt

• 2 çorba kaşığı kr

Deniz Ürünü Krepleri yemeğinin hazırlanışı:

Deniz ürünlerini ve balıkları Rondo`da püre haline getirin. Yumurta, limon suyu, maydanoz ve püre haline getirilmiş patates ile karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. 8 adet 2.5 cm kalınlığında yuvarlak krep şeklini verin. Krepleri, arada çevirerek, kızgın yağda Thermospot tavada 5 – 6 dakika kızartın. Süzüldükten sonra zencefil sosuyla servis yapın. Zencefil Sosu: Tüm malzemeyi pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar iyice karıştırın.