DİLBER BÖREĞİ

0
782

DİLBER BÖREĞİ tarifi için Malzemeler :

  • 650 gr. un
  • 500 gr. tereyağı
  • Yarım demet tereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 250 gr. beyaz peynir
  • 3 yumurta
  • tuz
  • DİLBER BÖREĞİ yemeğinin hazırlanışı:

    Yaprak hamuru yapılır. 4 mm. kalınlığında açılarak kı­yılmış tereotu, maydanoz, yumurta akı karıştırılır. Peynir, hamurun kenarına 5-6 cm. ara ile konur.

    Aralarına yumurta sarısı sürülür. 6-7 cm. çapında nemse kalıbı ile dilimlere kesilir. Tepsilere dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırında pişirilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikDEREOTLU POĞAÇA
    Sonraki İçerikDilek Kurabiyesi