Dim Sum (Çin torbaları)

0
775

Dim Sum (Çin torbaları) tarifi için Malzemeler :

  • 12 Adet Hamur Malzemeleri

  • 250 gr un

  • 1 yumurta

  • 1 yemek kaşığı tuz

  • Su

  • İç Malzemeleri:

  • 250 gr et ufak, ufak kesilmiş yada kıyma

  • 5 adet kurumuş mantar yada ufak doğranmış taze mantar

  • 3-4 dilim taze ufak doğranmış zencefil

  • 2 diş sarımsak

  • Bir kaç Adet ıspanak yaprakları
  • Dim Sum (Çin torbaları) yemeğinin hazırlanışı:

    Hamuru hazırlayın ve 30 dakika dinlendirin. Bu sırada etleri tavada biraz yağ ile pişirin. Taze mantar kullanıcaksanız, zencefil ve minik doğranmış sarımsakla beraber etlere ekleyin ve pişirmeye devam edin. Kurumuş mantar kullanıyorsanız suda bekletin ve bütün malzemeleri koyduktan sonra ekleyin. On dakika kadar pişirin ve ılınmaya bırakın.
    İç malzemeleri hafif soğuduktan sonra, hamurdan cevizden büyük parçalar kopararak elinizde yuvarlayın ve bastırarak daire biçimine getirin. Hamurun içine bir yemek kaşığı iç malzemeden koyarak, hamuru torba gibi birleştirerek kapatın. Hamurları koyduğunuz kabın altını ıspanak yaprakları ile kaplayarak benmari usulu ile pişirin. Fakat hamurları koyduğunuz kabın ağzını mutlaka kapatın. Ayrıca buharda pişirme makineniz varsa buharda pişirebilirsiniz. Ya da kaynayan bir tencerenin uzerine, yine ıspanak yaprakları serilmiş bir tel koyup hamurları bunun uzerine koyarakta pişirebilirsiniz.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikDefneli Sosis Sote
    Sonraki İçerikFaulye Turşu Kavurması