Domates Salçası

0
605

Domates Salçası tarifi için Malzemeler :

  • 12 domates
  • 2 çorba kaşığı sade yağ
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • Yarım bardak et suyu
  • yeteri kadar tuz,biber
  • Domates Salçası yemeğinin hazırlanışı:

    Yıkanan domatesleri ikiye bölüp bir tencereye koyun, suyu, tuzu ve biberi ekleyerek 20 dakika kadar kaynatıp, kevgirden geçirin. Diğer taraftan sade yağın içinde unu kavurun ve domatesli karışımı et suyu ile karıştırarak salça kıvamına getirin ve tekrar ateşte bir süre bıraktıktan sonra indirin. Bu salça et, zeytinyağlı yemekler ve balıklar içindir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBiberli Sos
    Sonraki İçerikGönen Sosu

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here