Düğün Çorbası

0
709

Düğün Çorbası tarifi için Malzemeler :

• 200 gram Kuzu Gerdan

• 6 su bardağı et suyu

• 6 yemek kaşığı tereyağ

• 2 yemek kaşığı un

• 1 adet limon

• 2 adet yumurta

• 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

• Tuz – karabiber

• Yarım demet maydonoz
Etin Haşlanması

• Et

• Su

• 1 adet defne yaprağı

• 1 adet limon suyu

• 1 adet kuru soğan

• Yarım maydonozun sapı

Düğün Çorbası yemeğinin hazırlanışı:

8- 9 su bardağı suyu derin bir tencereye koyunuz.

İçine bir adet limonun suyunu , defne yaprağı ,kabuklarını soyup, bütün olarak bıraktığımız soğanı ve maydonozların saplarını koyup, kaynatınız.

Kaynayınca etleri ilave ediniz.

Kaynarken oluşan köpükleri bir kaşık yardımı ile toplayarak , orta ateşte en az bir saat kaynatıp, süzünüz.

Haşlanmış kuzu etlerini, küçük parçalar halinde doğrayınız.

Derin bir tencerede 4 yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, 2 yemek kaşığı unu kokusu gidene kadar pişiriniz.

6 su bardağı et suyunu ekleyip, topak topak olmaması için, karıştırarak kaynatınız.

Doğradığınız etleri ilave edip, kırmızı pul biber,tuz – karabiber ile baharatlandırınız.

Orta ateşte bir taşım kaynatınız.

Terbiyesi için:

Ayrı bir kasede 1 limonun suyunu ve 2 adet yumurta sarısı karıştırınız.

Maydonuzun yaprakları ince ince kıyınız.

Kaynayan çorbaya , devamlı karıştırarak terbiyeyi ilave ediniz.

Bir taşım kaynatıp ateşten alınız.

Küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağ kızdırıp arzu ettiğimiz miktarda kırmızı pul biber yakınız.

Servis tabağına aldığınız çorbanın üzerine yaktığınız kırmızıbiberi döküp, sıcak olarak servis ediniz.