Ebegümeci Ekmeği

0
1105

Ebegümeci Ekmeği tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg. ebegümeci
  • 2 adet büyükçe kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1 adet kesmeşeker
  • 1 çay fincanı sıcak su
  • tuz
  • Ebegümeci Ekmeği yemeğinin hazırlanışı:

    Ebegümecileri yıkayıp sapları ve yapraklarını 3-4 cm. boyunda doğruyoruz.Soğanı yemeklik şekilde doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Doğradığımız ebegümecileri ekleyip ocağın altını kısıyoruz.Ebegümeciler önce su salıyor.Yumuşayıp saldığı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.Sonra sıcak su ve kesme şekeri ekleyip 2- 3 dk. daha kaynatıp pirinci ekliyoruz.Tuzunu katıp pirinçler piştiğinde ocaktan alıp servis yapıyoruz.Dilerseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBarbunya Pilaki
    Sonraki İçerikEnginar Dolması