Ebegümeci Ekmeği

0
999

Ebegümeci Ekmeği tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg. ebegümeci
  • 2 adet büyükçe kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1 adet kesmeşeker
  • 1 çay fincanı sıcak su
  • tuz
  • Ebegümeci Ekmeği yemeğinin hazırlanışı:

    Ebegümecileri yıkayıp sapları ve yapraklarını 3-4 cm. boyunda doğruyoruz.Soğanı yemeklik şekilde doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Doğradığımız ebegümecileri ekleyip ocağın altını kısıyoruz.Ebegümeciler önce su salıyor.Yumuşayıp saldığı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.Sonra sıcak su ve kesme şekeri ekleyip 2- 3 dk. daha kaynatıp pirinci ekliyoruz.Tuzunu katıp pirinçler piştiğinde ocaktan alıp servis yapıyoruz.Dilerseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikBarbunya Pilaki
    Sonraki İçerikEnginar Dolması

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here