Ekşili Kebap

0
878

Ekşili Kebap tarifi için Malzemeler :

  • 700 gr yağsız köftelik kıyma

  • 150 gr çekilmiş kuyruk yağı

  • 20 arpacık soğan

  • 1 büyük patlıcan

  • 1 patates

  • 1 arnavutbiberi

  • 2 çorba kaşığı domates salçası

  • 1.5 su bardağı domates suyu

  • 2 çorba kaşığı nar ekşisi

  • 6-7 dal maydanoz

  • 4 pide

  • Tuz, karabibe
  • Ekşili Kebap yemeğinin hazırlanışı:

    Fırını ızgara konumuna getirin.Kıymaya tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun.2 cm uzunluğunda köfteler hazırlayıp şişe dizin.Köfteleri ızgarada pişirip tencereye alın. Soğanları soyun.Patatesi soyup iri küp şeklinde doğrayın.Patlıcanı 1.5-2 cm büyüklüğünde doğrayıp tuzlu suda bekletin.Arnavutbiberi küçük küçük doğrayın.
    Kuyruk yağını tavada kızdırıp soğanları kavurun.Biber, salça, domates suyu ve nar ekşisini ekleyip 5 dakika pişirin.Patlıcanları süzüp tavaya ekleyin.10 dakika daha pişirip patatesi ilave edin.
    5-10 dakika sonra tencereyi ocaktan alın.Pideleri küçük kesip tabaklara paylaştırın.Üzerlerine yemeğin suyundan gezdirip malzemeyi paylaştırın.Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEkmekli Kremalı Et
    Sonraki İçerikEkşili Taraklık Tavası