Elazahman Kebabı

0
755

Elazahman Kebabı tarifi için Malzemeler :

• 30 gr. Kuzu Kuşbaşı

• 20 gr. Kıyma 40 gr. Pirzola

• 20 gr. Tavuk Göğsü

• 30 gr. Dana Kuşbaşı

• 20 gr. havuç, taze fasulye, mısır, ıspanak

• 20 gr. patates, kabak

• 2 çorba kaşığı çiçek yağı

• 20 gr. pirinç 10 gr. sarımsak

• 20 gr. kuru soğan, yeşil biber

• 30 gr. domates

• 5 gr. safran

• 3 gr. karabiber, kekik

• Tuz

Elazahman Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

Kuşbaşı etleri ve tavuğu çöp şişe takın. Tuz, karabiber, kekik ve çiçekyağı ile marine edin. Kömür ızgarasında pişirin. Sebzeleri ayrı ayrı püre yapın. Pilavı safranla hazırlayın. Tabağın ortasına pilavı yerleştirin. Çevresine etleri ve püreleri estetik biçimde yerleştirerek servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikDizme Kebap
Sonraki İçerikEnginarlı Yuva Kebabı