Elbasan Tava

0
810

Elbasan Tava tarifi için Malzemeler :

• 750 g parça kuzu eti

• 100 g margarin

• 2 orta boy soğan

• 1 yemek kaşığı salça

• 2 diş sarımsak

• 4 su bardağı su

• Kekik,Karabiber,Tuz

• Sos Malzemesi

• 1 su bardağı un

• 50 g margarin

• 100 g kaşar peynir

• 1 l süt

• 2 yumurta

• Tuz

Elbasan Tava yemeğinin hazırlanışı:

Etleri 1 l suda 50 g margarinle birlikte, 1 saat haşlayın. Soğuduktan sonra etleri sudan alın ve lif lif ayırın.

50 g margarini tencerede kızdırın, ince kıyılmış soğanları kavurun, et, tuz, karabiber, kekik, salça ve doğranmış sarımsağı ilave ettikten sonra 10 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ateşten alarak porsiyonluk öbekler halinde tepsiye koyun.

Sos için yağ, un ve tuzu birlikte 5 dakika kavurun, üzerine soğuk sütü ve yumurtayı ekleyin iyice karıştırarak pişirin. Öbeklerin üzerine sosu dökerek ve kaşar peynir serpiştirerek, 180 derece fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikEkşili Yahni
Sonraki İçerikEndonezya Usulü Şiş kebabı