Elmalı Bohça

0
683

Elmalı Bohça tarifi için Malzemeler :

  • 5 Küçük Elma

  • 2 Çorba Kaşığı Toz şeker

  • 1 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviz

  • 5 Milföy Hamuru

  • 1 Yumurta Sarısı

  • 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri

  • Karanfiltozu,

  • Tarçın

  • Zencefil
  • Elmalı Bohça yemeğinin hazırlanışı:

    Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın. Tencereye dizip üzerlerine toz şeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın.Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEkmek Mantısı
    Sonraki İçerikElmalı Gül Kurabiyesi