Elmalı Bohça

0
574

Elmalı Bohça tarifi için Malzemeler :

  • 5 Küçük Elma

  • 2 Çorba Kaşığı Toz şeker

  • 1 Çorba Kaşığı Çekilmiş Ceviz

  • 5 Milföy Hamuru

  • 1 Yumurta Sarısı

  • 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri

  • Karanfiltozu,

  • Tarçın

  • Zencefil
  • Elmalı Bohça yemeğinin hazırlanışı:

    Elmaların kabuklarını soyup ortalarını çıkarın. Tencereye dizip üzerlerine toz şeker serpiştirin ve 5 dakika pişirin.Ceviz, tarçın, zencefil ve karanfili karıştırın.Elmalar soğuyunca ortalarını cevizli karışımla doldurun. Herbir elmayı 1 milföy hamurunun üzerine yerleştirip bohça gibi kapatın.Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin. Soğuyunca tarçın ve pudra şekeri serperek servis yapın.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEkmek Mantısı
    Sonraki İçerikElmalı Gül Kurabiyesi

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here