Elmalı Kurabiye

0
744

Elmalı Kurabiye tarifi için Malzemeler :

• 125 gr. margarin

• 1 çay bardağı sıvı yağ

• 1 çay bardağı yoğurt

• 3 su bardağı un

• 1/2 çay kaşığı karbonat

• 1 su bardağı pudra şekeri

İçi için;

• 4 adet orta büyüklükte elma

• 1 çay bardağı toz şeker

• 1/2 limon suyu

• 2 çay kaşığı tarçın

Elmalı Kurabiye yemeğinin hazırlanışı:

Margarini, sıvı yağı, yoğurdu, unu ve karbonatı karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her parçayı daire şeklinde ve yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın. Açtığınız hamuru 12 eşit parçaya bölün.

Kurabiyenin iç malzemesi için elmaların kabuklarını soyup kalın bir rende ile rendeleyin.

Rendelediğiniz elmaları şekerle karıştırıp suyunu çekene kadar pişirin.

Pişirdiğiniz elma rendelerine yarım limonun suyunu ve tarçını da ekleyin.

Elmalı içi, üçgen kestiğiniz hamurun geniş tarafına koyarak sigara böreği gibi sarın.

Elmalı çöreği, unlanmış ve yağlanmış fırın tepsisinedizerek 180 derecede üzerleri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikElmalı Kaşık Çöreği
Sonraki İçerikElmalı Rulolar