Endonezya Usulü Şiş kebabı

0
543

Endonezya Usulü Şiş kebabı tarifi için Malzemeler :

• 1 kg kuşbaşı kuzu eti.

Terbiyesi için:

• 3 diş sarımsak

• 4 yemek kaşığı sıvı yağ

• 1 yemek kaşığı toz şeker

• 1 adet küçük soğan

• 1 yemek kaşığı limon suyu

• 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:

• Yarım su bardağı sıvı yağ

• 1 diş sarımsak

• 1 adet acı yeşil ya da kırmızı biber

• 3 yemek kaşığı toz şeker

• 1 yemek kaşığı limon suyu

Endonezya Usulü Şiş kebabı yemeğinin hazırlanışı:

Terbiye için küçük bir kasede sarımsak, sıvı yağ, şeker, soğan, limon suyu ve tuzu karıştırın. Kuşbaşı etleri sos içinde 1 saat bekletin.

Sosu hazırlamak için tencerede bütün sos malzemelerini karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak sosu kaynatınız. Ateşi iyice kısıp arasıra karıştırarak 5 dakika pişirin. Sosu etler pişene kadar sıcak tutun.

Kuşbaşı etleri şişlere geçirin. Mangalda her yüzünü 7-8 dakika pişirin. Isıtılmış servis tabaklarına alıp sosla birlikte serviş yapın.

PAYLAŞ
Önceki İçerikElbasan Tava
Sonraki İçerikEtli Ayva

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here