Enginar Dolması

0
1500

Enginar Dolması tarifi için Malzemeler :

• 50 gr ekmek kırıntısı

• 100 gr yeşil zeytin

• 100 gr sıcak suda 2 saat bekletilmiş çekirdeksiz kuru üzüm

• 50 gr gebreotu

• 1 diş sarımsak

• 1 tutam maydanoz

• 8 büyük kereviz

• 100 ml zeytin yağı

• Tuz ve biber

Enginar Dolması yemeğinin hazırlanışı:

Öncelikle, zeytin, kuru üzüm, maydanoz, gebreotu ve ekmek kırıntılarını az bir miktar tuz ve biber ile karıştırıp harcı hazırlayınız.

Enginarların dışındaki kabuklarını soyup içlerini oyunuz. Enginarların içini az önce hazırladığımız karışım ile doldurunuz. Her bir enginarın üzerine bir adet yeşil zeytin yerleştiriniz ve bir tabağa alınız. Tabağın içine 1 bardak su koyup 150 C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Garnitür olarak gebreotu ve çekirdeksiz kuru üzüm kullanarak servis yapınız.

PAYLAŞ
Önceki İçerikEbegümeci Ekmeği
Sonraki İçerikKuşkonmaz Graten

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here