Enginar

0
878

Enginar tarifi için Malzemeler :

  • 4 tane enginar
  • 2 orta boy patates
  • 2 orta boy havuç
  • 8 baş arpacık soğanı
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • ¾ su bardağı zeytinyağı
  • 1 limon
  • 1 yemek kaşığı un
  • 6-7 dal dereotu
  • 1 parça limon tuzu
  • Tuz,
  • Şeker

Enginar yemeğinin hazırlanışı:

Enginarlar yıkanır, 1-2 dakika limonlu suda bırakılır. Diğer tarafta ayıklanıp yıkanmış havuç 1-2 dakika haşlandıktan sonra küp küp doğranır. Bezelye ile karıştırılır. Arpacık soğanlar doğranır ve limonlu sudan çıkarılan enginarlar altı düz bir tencereye konur. İçlerine birer arpacık soğan, havuç bezelyeli karışım, birer adet kesme şeker (arzuya göre herbir enginar için yarım kesmeşeker de olabilir). Az tuz ilave edilir. Zeytinyağı ve 1 adet limonun suyu çırpılır ve enginarların üzerine gezdirilerek tamamı tencereye dökülür. 1 bardak su ilave edilip kapağı hiç açılmadan 20 dakika orta hararetli ateşte pişirilir. Enginarlar soğuduktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikDırdır Kebabı
Sonraki İçerikFırında Türlü