Enginarlı Yuva Kebabı

0
531

Enginarlı Yuva Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 4 Enginar

  • 1 Limon

  • 1 Soğan

  • 1 Domates

  • 1 Çorba kaşığı Margarin

  • 3 Çorba kaşığı Kıyma

  • 1 Sivri Biber

  • 1 Havuç

  • 10 Arpacık Soğan

  • 1 Su Bardağı Et Suyu

  • 1/2 Çay kaşığı Köri

  • 1 Su Bardağı Bezelye

  • 4 Dal Dereotu

  • Tuz, Karabiber
  • Enginarlı Yuva Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Enginarları temizleyip, limonla ovun. Limonlu suda haşlayarak fırın kabına alın. Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye kadar  kavurun. Kıymayı ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Kavrulmuş kıymayı enginarların ortasına doldurarak bir fırın kabına alın. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerleştirin.
    Kabuklarını temizlediğiniz arpacık soğanlarını, küp şeklinde kesilmiş havuç ve bezelyeleri tepsiye yerleştirin. Tuz, karabiber ve köri serpin. Bir bardak et suyu dökerek fırında 15 dk pişirin. Üzarini dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. 

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikElazahman Kebabı
    Sonraki İçerikEv Yapımı Döner

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here