Erdek Salatası

0
878

Erdek Salatası tarifi için Malzemeler :

  • 250 gram tuzlu sardalya balığı
  • 250 gram iri siyah zeytin
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 100 gram yer fıstığı İçi (isteyenler Antep fıstığı içi de kullanabilirler)
  • 1 limonun suyu
  • 1/2 bardak zeytinyağı
  • Erdek Salatası yemeğinin hazırlanışı:

    Balık temizlenir, kılçıkları çıkarıldıktan sonra havanda dövülür. Buna makineden geçirilmiş fıstık içi, ufalanmış bayat ekmek içi, dışı zedelenmeden çekirdekleri çıkarılmış zeytinin yarısı katılır ve havanda yarım saat kadar dövülerek macun durumuna getirilir. Karışım macun kıvamına gelince porselen bir kaseye alınır. Bir çatalla çırparak önce azar azar akıtılacak zeytinyağı bu karışıma yedirilir. Sonra çırpmaya devam ederek limon suyu azar azar dökülerek salataya yedirilir. Salata hazır olunca önce bunun az bir kısmıyla kalan zeytinler doldurulur. Salata, bir kayık tabağa boşaltılır. Çatalla izler yapılarak üstü süslenir. Tabağın çevresine de doldurulmuş zeytinler yerleştirilerek servise hazırlanır.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikEkmek Salatası
    Sonraki İçerikEzme

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here