Erdemir Kebabı

0
622

Erdemir Kebabı tarifi için Malzemeler :

  • 10 adet 180-200 gr piliç derili biftek

  • 300 gr ıspanak

  • 200 gr kültür mantari

  • 150 gr rendelenmiş havuç

  • 50 gr kuru soğan

  • 50 gr Yemeklik tereyağ

  • 2 adet yumurta sarısı

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 2 diş sarımsak ve yeterince tuz..
  • Erdemir Kebabı yemeğinin hazırlanışı:

    Derili biftekler yıkanıp temizlenir iyice açılıp dövülmesine özen gösterilir tuzlanıp bir tarafta bekletlir.
    Temizlenmiş ıspanaklar tereyağında havuç ve mantarla sote hazırlanır soteye sarımsak ve karabiberde eklendikten sonra biraz kavrulur ve soğumaya bırakılır. Derili biftekleri derisi tezgaha gelecek şekilde açılıp serilir içine hazırladığımız soteden bir avuç yerleştirilir.
    Yuvarlak kalacak şekilde biftek kapatılır. Önceden yağladığımız tepsiye tek sıra şeklinde dizilir. Üzerine hazırladığımız süt, yumurta sarısı ve rendelenmiş karışımından fırçamızla sürülür, önceden 180 dereceye ayarladığımız fırına sürülüp rengi kızarıncaya kadar pişirilir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikElazahman Kebabı
    Sonraki İçerikEv Yapımı Döner

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here