Erdemir Kebabı tarifi için Malzemeler :
Erdemir Kebabı yemeğinin hazırlanışı:
Derili biftekler yıkanıp temizlenir iyice açılıp dövülmesine özen gösterilir tuzlanıp bir tarafta bekletlir.
Temizlenmiş ıspanaklar tereyağında havuç ve mantarla sote hazırlanır soteye sarımsak ve karabiberde eklendikten sonra biraz kavrulur ve soğumaya bırakılır. Derili biftekleri derisi tezgaha gelecek şekilde açılıp serilir içine hazırladığımız soteden bir avuç yerleştirilir.
Yuvarlak kalacak şekilde biftek kapatılır. Önceden yağladığımız tepsiye tek sıra şeklinde dizilir. Üzerine hazırladığımız süt, yumurta sarısı ve rendelenmiş karışımından fırçamızla sürülür, önceden 180 dereceye ayarladığımız fırına sürülüp rengi kızarıncaya kadar pişirilir.