Erenköy Şöleni

0
823

Erenköy Şöleni tarifi için Malzemeler :

  • 160 gr Bonfile

  • 1/2 Çay Kaşığı Tuz

  • 1/2 Çay Kaşığı Toz Biber

  • 20 gr Taze Kaşar

  • 1 Çay Kaşığı Un

  • 2 Adet Yumurta

  • 2 Çorba Kaşığı Çiçek Yağı

  • 1 Çay Kaşığı

  • Soya Sosu

  • 1 Çorba Kaşığı Beşamel Sos

  • 1 Kahve Fincanı Dömiglas Sos

  • 100 gr Mantar

  • Yarım Limon
  • Erenköy Şöleni yemeğinin hazırlanışı:

    İlk önce dana eskalopu ince dövün. Tuz, toz karabiber ve rende kaşar ilave edip dövün. Daha sonra un ve yumurtaya bandırın. Çiçek yağında kızartın.
    Sos hazırlanışı:
    Mantar, dömiglas, krema, toz karabiber, soya sosu ve limon suyu ile karıştırın. Pilav, sebze dolma ve patates tava ile servise sunun.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikElbasan Tava
    Sonraki İçerikEtli Ayva