Et Fondüsü

0
644

Et Fondüsü tarifi için Malzemeler :

  • 1 kg bonfile yağı temizlenip küçük doğranmış

  • Kaklonun yarısına gelecek yükseklikte sıvı ve katıyağ, eşit ölçüde

  • Çeşitli soslar( isteğinize bağlı)
  • Et Fondüsü yemeğinin hazırlanışı:

    Fondü tenceresinde önce yağı kızdırın. Masadaki ispirto ocağına oturtun. Kuşbaşı etleri, ya küçük çanaklar içinde, ya da yemek tabaklarının bir kenarına koyup bölüştürün. ( etlerin kanı, daha önce akıtılmış olamalıdır.) Etlerin bir ikisini çatallara geçirip devamlı kızgın olan yağa batırın. ( Etin pişme süresi isteğe bağlıdır) Pişen etleri yağdan çıkartıp çeşitli soslara batırıp afiyetle yiyin.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikErdemir Kebabı
    Sonraki İçerikEv Yapımı İskender Kebabı