Et Paçası

0
562

Et Paçası tarifi için Malzemeler :

• 1 kg. yağsız parça et,

• 100 gr. sarımsak,

• 1 yemek kaşığı tere yağı,

• Karabiber,

• Kırmızı pul biber,

• Tuz,

• 2 veya 3 adet limon,

• 2 lt. su.

Et Paçası yemeğinin hazırlanışı:

Tencereye 2 litre su konup kaynatılır, parça et içine atılır ve pişirilir ve ocaktan indirilir. Küçük bir tavada yağ eritilir, içine ezilmiş sarımsak, karabiber, tuz, kırmızı pul biber atılır. Pişirilmiş olan et küp şeklinde doğranır. Doğranan et tekrar tenceredeki suyun içine atılır ve kaynatılır. Bir tavada yağda kızdırılan karışım da yemeğin üzerine boşaltılır. Servise sunulan yemeğin üzerine limon sıkılır.

PAYLAŞ
Önceki İçerikErenköy Şöleni
Sonraki İçerikEtli Bezelye

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here