Etli Ayva

0
2007

Etli Ayva tarifi için Malzemeler :

  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 1 kg kemiksiz koyun veya dana kuşbaşı
  • 1 adet (küçük doğranmış) domates
  • 2 adet ayva
  • Arzuya göre toz şeker, tuz ve karabiber
  • Etli Ayva yemeğinin hazırlanışı:

    Soğanları küçük küçük doğrayıp, margarin ve etleri tencereye koyun. Karıştırarak pembeleştirin. Domatesi ilave edin. Yavaş yavaş 3 bardak su ilave edin. Orta hararette eti pişirin. Yıkanmış, çekirdekleri çıkartılmış ayvaları 2 cm'lik kalın dilimler halinde doğrayın. Etlere katın. Şeker, tuz ve karabiber ilave edin. Tenceredeki sosun azalmamasına dikkat edin. Azsa su katın. Ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri çıkartıp servis tabağına dizin. Ayvalarla süsleyin. Tenceredeki sosu üzerlerine dökün. Bulgur pilavı ile servis yapabilirsiniz. (5 kişilik.)

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikErenköy Şöleni
    Sonraki İçerikEtli Bezelye