Etli Domates Dolması

0
563

Etli Domates Dolması tarifi için Malzemeler :

  • 12 Orta Boy Domates

  • 1/2 Su Bardağı Pirinç

  • 2 Orta Boy Soğan

  • 1/2 demet Maydanoz

  • 1/2 demet Dereotu

  • 1 3/4 Su Bardağı Kıyma (orta yağlı)

  • 2 Tatlı kaşığı Tuz

  • 1 Yemek kaşığı Nane

  • 1 Tatlı kaşığı Kara biber

  • 1 Yemek kaşığı Margarin

  • 1/4 Su Bardağı Su
  • Etli Domates Dolması yemeğinin hazırlanışı:

    Sebzeleri yıka. Domateslerin sap tarafından birer kapak kes, içlerini çıkar. İçin 1/3’ünü yarım santimetre-küp irilikte doğra. Pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, ince, ince doğra. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince, ince kıy. Pirinç, soğan, maydanoz, dereotu, kıyma, tuz, nane, karabiber, yağ ve doğranmış domates içini karıştır. Domatesleri bu içle doldur. Kesilen kapakları üzerlerine yerleştir.
    Yayvan fırına girebilecek bir tencereye, açık yönleri üste gelecek şekilde diz. 1/4 su bardağı sıcak su koy, kapağı kapat. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pirinçler yumuşayıncaya değin yaklaşık 45-50 dakika pişir.

    PAYLAŞ
    Önceki İçerikErik Dolması
    Sonraki İçerikEtli Kayısılı Dolma

    CEVAP VER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here